logo

Darálás

A nagy teljesítményű kalapácsos daráló kapacitása 40 tonna kukorica / óra, amely a nedvességtartalom és a szita függvényében változhat. A kukorica tartósítása Ag Bag-ben 30 %-kal kisebb költséget jelent a szárításhoz képest, nem beszélve arról, hogy a tárolásról sem kell gondoskodnia, hiszen a tárolás maga is a fóliahengerben történik.
Fotóalbum / daralas_01 (kicsi)
Miért előnyösebb a kalapácsos daráló használata szemben a szemroppantóval?
Tejelő tehenek esetében: a kiváló takarmányértékesítés feltétele, a 30% alatti nedvességtartalom kukorica esetében. A darálás növeli a tömörítési sűrűséget és az erjedés hatékonyságát, ezzel garantálva a magas táplálóértéket. Nemzetközi kísérletek kimutatták, hogy a 30 % alatti nedvességtartalmú kukoricadara használata biztosítja a legmagasabb tejhozamot és a legoptimálisabb bendőműködést.
Sertések esetében: a 25 %-nál alacsonyabb nedvességtartalmú kukoricadara használata lehetőséget nyújt a kukorica hagyományos takarmánykeverékeben való alkalmazására a keverés előtti darálás nélkül. 25 % feletti nedvességtartalom magas nedvességtartalmú takarmánykeveréket eredményez, amely nem eléggé stabil. A roppantott kukorica csökkenti a takarmánykeverő hatékonyságát.